Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Σήμερα στο Κακουργιοδικείο οι έξι για την υπόθεση ΣΑΠΑ

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα οι έξι κατηγορούμενοι για την υπόθεση ΣΑΠΑ, μετά την αναβολή που είχε δοθεί στις 8 Ιανουαρίου.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν από το Κακουργιοδικείο, στο οποίο παραπέμφθηκε η υπόθεση του ΣΑΠΑ, αναβολή μερικών ημερών προκειμένου να μπορέσουν, αφού μελετήσουν το μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης, να απαντήσουν οι πελάτες τους στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Η κατηγορούσα αρχή δεν έφερε ένσταση στο αίτημα και συμφώνησε να παρασχεθεί και μαρτυρικό υλικό που δεν είχε δοθεί μέχρι στιγμής στην πλευρά των κατηγορουμένων προκειμένου να προετοιμάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα την υπεράσπιση τους.

Μεσάνυχτα παρά τρία λεπτά δείχνει το Ρολόι της Αποκάλυψης, προειδοποιώντας για καταστροφή του κόσμου

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΗΦΘΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

 Ο λεπτοδείκτης του Ρολογιού της Αποκάλυψης, που συμβολίζει την επικείμενη καταστροφή του κόσμου, μετακινήθηκε κατά δύο λεπτά προς τα εμπρός και πλέον δείχνει "μεσάνυχτα παρά τρία λεπτά", ανακοίνωσαν οι επιστήμονες που τον προσδιορίζουν.

Στη «ΓΝΩΜΗ»: Γιατί φίλοι και εχθροί θεωρούν τον Αναστασιάδη «μαύρο πρόβατο»

Μην χάσετε τη νέα έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ». Ζητήστε την από τα περίπτερα και διαβάστε ανάμεσα σ’ άλλα:
1. ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ! Εικόνα αλλοπρόσαλλου και αναξιόπιστου δημιούργησε σε φίλους και εχθρούς
2.Από το κακό στο χειρότερο με τις «αγκαλίτσες» και τα «φιλάκια» με τους δυτικούς φίλους των κυβερνώντων

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Το εκλογικό τοπίο στην Ελλάδα – Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις


Αυτές είναι οι πρώτες εκλογές στην Ελλάδα στις οποίες έχει αρθεί η απαγόρευση δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων τις τελευταίες 15 μέρες πριν από εκλογές.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες αυτής της βραχύβιας προεκλογικής περιόδου δημοσιεύθηκαν περισσότερες από 30. Όλες οι δημοσκοπήσεις συμφωνούν στα εξής:

Ξέσπασμα οργής κατά της κυβέρνησης από πρώην εργαζομένους των Κυπριακών Αερογραμμών

Έντεκα μέρες μετά το κλείσιμο της εταιρείας των Κυπριακών Αερογραμμών, οι πρώην εργαζόμενοι των Κυπριακών Αερογραμμών πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, εκφράζοντας για μια ακόμα φορά την αγανάκτηση τους και την οργή τους για το κλείσιμο του εθνικού αερομεταφορέα.

Ισχυρισμοί Ερτούγ για παιχνίδι επίρριψης ευθυνών από ελληνοκυπριακή πλευρά

Για παιχνίδι επίρριψης ευθυνών εναντίον της τ/κ πλευράς κατηγόρησε ο εκπρόσωπος της “προεδρίας”, Οσμάν Ερτούγ την ε/κ πλευρά, υποστηρίζοντας ότι έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την εγκατάλειψη των συνομιλιών.

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Την Κυριακή η ΚΕ της ΕΔΕΚ θα λάβει απόφαση για εκλογή Προέδρου ή και ηγεσίας μετά την παραίτηση Ομήρου

Σε έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ την Κυριακή θα ληφθεί απόφαση για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί  για να πληρωθεί η θέση του Προέδρου του κόμματος μετά την παραίτηση του Γιαννάκη Ομήρου την περασμένη εβδομάδα. Η ΚΕ έχει την ευχέρεια να λάβει απόφαση και για συνέδριο για εκλογή ολόκληρης της ηγεσίας του κόμματος,

Πολιτική Αγωγή στη δίκη Μιχαηλίδη για τα εξοπλιστικά: 'Σαν να τα αγοράζαμε από ράφι σούπερ μάρκετ'

Την "αδιαμφισβήτητη και με πρόθεση συμμετοχή" των Ντίνου και Μιχάλη Μιχαηλίδη στην νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα διαπιστώνει η Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Αθήνας για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Θεωρεί ότι και το δικαστήριο «διαθέτει πλέον στέρεες αποδείξεις» για τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται και ζητεί να κηρυχθούν ένοχοι.

Μείωση δανειστικών επιτοκίων, προανήγγειλε η Διοικητής της ΚΤΚ

Μείωση των δανειστικών επιτοκίων προανήγγειλε η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη. Μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, η κ. Γιωρκάτζη είπε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΤΚ αποφάσισε επί της αρχής μείωση των δανειστικών επιτοκίων, προσθέτοντας πως η σχετική ανακοίνωση θα γίνει εντός 15ημερου.

Απειλεί με συνέπειες η Λαγκάρντ αν ευρωπαϊκές χώρες επαναδιαπραγματευτούν τα χρέη τους!

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποίησε τη Δευτέρα για «συνέπειες» αν οι ευρωπαϊκές χώρες θελήσουν να επαναδιαπραγματευτούν τα χρέη τους, εν όψει του αποτελέσματος των ελληνικών εκλογών κατά τις οποίες αναμένεται η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, κόμματος που αντιτίθεται στη λιτότητα.

Επαναπατρισμό κεφαλαίων προωθεί ο Πούτιν για να ενισχύσει το ρούβλι

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πιέζει τους μεγιστάνες συμπατριώτες του να επαναπατρίσουν κεφάλαια που διατηρούν στο εξωτερικό προκειμένου να ενισχύσει το ρούβλι το οποίο καταρρέει μετά τις κυρώσεις που επέβαλαν στη Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει σημερινό άρθρο του πρακτορείου Bloomberg.

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Βόμβα έξω από το σπίτι της μητέρας διαιτητή

Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού υψηλής ισχύος σημειώθηκε την Κυριακή το βράδυ έξω από την οικία της 60χρονης μητέρας του διαιτητή Θωμά Μούσκου στον Κάψαλο Λεμεσού.
Εναντίον του διαιτητή είχαν εκφραστεί πολλά παράπονα για την διαιτησία του στον αγώνα Απόλλωνα - Οθέλλου.

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Ένα νέο νησί «γεννιέται» στον Ειρηνικό


Στη δημιουργία ενός νέου νησιού οδήγησε ένα ηφαίστειο που έχει ενεργοποιηθεί στο αρχιπέλαγος Τόνγκα της Πολυνησίας καθώς εδώ και έναν μήνα εκτοξεύει μεγάλες ποσότητες βράχων και στάχτης, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

ΓΝΩΜΕΣ: Ο κύκλος του αίματος – Του Τάκη ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Άφησα να περάσουν λίγες μέρες από το αιματοκύλισμα στο Παρίσι. Άφησα να καθαρίσει ο νους, για να πιστέψω πρώτα πως αυτό που έγινε, έγινε στ αλήθεια, και για να δω αν μπορώ να σκεφτώ τις αιτίες, και τι πρέπει να κάνουμε.

Αντίστροφη μέτρηση για ξεπούλημα της CYTA με συμβούλους την Citigroup και την PWC

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως στον χώρο συγχωνεύσεων & εξαγορών και των ιδιωτικοποιήσεων επέλεξε η Μονάδα Αποκρατικοποιήσεων και το Υπουργείο Οικονομικών (ως Αναθέτουσα Αρχή), ως τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο που θα «τρέξει» τη διαδικασία αποκρατικοποίησης της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου.

ΣΤΗΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Κόντρα μέχρι τελικής πτώσης! - Το δεξιό κύκλωμα της ΚΟΠ: ΄Εργα και Ημέρες…

Γαντζωμένες στις θέσεις τους ακόμα οι ηγεσίες ΚΟΠ και Διαιτητών:
Ο χορός των δισεκατομμυρίων: Κομματικές παρεμβάσεις – Στοιχήματα - Τηλεοπτικά δικαιώματα – Χρυσοφόροι όμιλοι
Ανεβάζουν και κατεβάζουν ομάδες, διαιτητές και δημοσιογράφους – Σικέ πρωταθλήματα – Σικέ κάλυψη σε ΜΜΕ
Οι εξελίξεις προϊδεάζουν μεγάλη μάχη στο παρασκήνιο
Το κατεστημένο της διαιτησίας αντιδρά με θράσος

*Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στη νέα έκδοση της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας ΓΝΩΜΗ που κυκλοφορεί στα περίπτερα  

ΒΕNΕΖΟΥΕΛΑ: Πολεμική από την αντίδραση δέχεται η κυβέρνηση Μαδούρο - Απολογισμός για το 2014 από τον Επιτετραμμένο Jeanpier Anaya Salas

Αντιμέτωπη με την ντόπια αντίδραση και το μεγάλο κεφάλαιο που συντονισμένα επιχειρούν αποσταθεροποίηση της χώρας, είναι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου για τον απολογισμό του 2014, ο  Επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Κύπρo, Jeanpier Anaya Salas ανέφερε ότι τον περασμένο χρόνο η χώρα δεχόταν επιθέσεις οι οποίες είχαν αρνητικές συνέπειες για την οικονομία, ενώ ακολούθησαν και άλλες που είχαν ως στόχο την κερδοσκοπία εκ των έσω.

ΓΝΩΜΕΣ: Η ισοπέδωση βλάπτει την αλήθεια - Του Στέφανου Στεφάνου

Για τις Κυπριακές Αερογραμμές λέχθηκαν ήδη πολλά και –είμαι βέβαιος- πολλά περισσότερα θα λεχθούν στη συνέχεια. Τα ερωτήματα που χρήζουν απάντησης είναι επίσης πολλά. Οι ισοπεδωτικές όμως τοποθετήσεις και οι γενικεύσεις δεν εξυπηρετούν την αλήθεια. Την βλάπτουν.
Τα οικονομικά προβλήματα των Κυπριακών Αερογραμμών χρονολογούνταν.

Υπεραμύνεται της δημοσίευσης των σκίτσων του Μωάμεθ ο αρχισυντάκτης της Σαρλί Εμπντό


Ο αρχισυντάκτης της σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό, Ζεράρ Μπιαρ, υπεραμύνθηκε σε συνέντευξή του των αμφιλεγόμενων γελοιογραφιών του προφήτη Μωάμεθ που δημοσιεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα, υποστηρίζοντας ότι συμβάλλουν στην προάσπιση της "ελευθερίας της θρησκείας".

ΕΠΙΚΗΡΥΞΗ – Προσφέρουν 1000 ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες για την κακοποίηση γάτου στην Κολώνη

Το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ προσφέρει  ο Παφιακός Σύνδεσμος Προστασίας Ζώων σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε για το φρικαλέο έγκλημα που μόνο αποτροπιασμό μπορεί να προκαλέσει και διαπράχθηκε με την κακοποίηση γάτου στο μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου στην περιοχή Κολώνη της Πάφου.