Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Σήμερα στο Κακουργιοδικείο οι έξι για την υπόθεση ΣΑΠΑ

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα οι έξι κατηγορούμενοι για την υπόθεση ΣΑΠΑ, μετά την αναβολή που είχε δοθεί στις 8 Ιανουαρίου.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν από το Κακουργιοδικείο, στο οποίο παραπέμφθηκε η υπόθεση του ΣΑΠΑ, αναβολή μερικών ημερών προκειμένου να μπορέσουν, αφού μελετήσουν το μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης, να απαντήσουν οι πελάτες τους στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Η κατηγορούσα αρχή δεν έφερε ένσταση στο αίτημα και συμφώνησε να παρασχεθεί και μαρτυρικό υλικό που δεν είχε δοθεί μέχρι στιγμής στην πλευρά των κατηγορουμένων προκειμένου να προετοιμάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα την υπεράσπιση τους.


Συνολικά οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν 153 κατηγορίες για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς καταδολίευση, απάτης, δεκασμού δημόσιου λειτουργού, απόσπαση χρημάτων, δωροληψία, κατάχρηση εξουσίας, αποδοχή  αμοιβής με τρόπο που να υποδηλώνει δεκασμό, διαφθορά, αθέμιτη κτίση περιουσιακού οφέλους από αξιωματούχους και λειτουργούς του δημοσίου και άλλες.

Ο γενικός διευθυντής του ΣΑΠΑ Ευτύχιος Μαλληκίδης αντιμετωπίζει τις περισσότερες κατηγορίες, σύνολο 67 και ο τέως δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας 58.

Επίσης, 25 κατηγορίες αντιμετωπίζει ο πρώην δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ Γιώργος Μιχαηλίδης, 15 ο πρώην δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ Ευστάθιος Ευσταθίου και από επτά κατηγορίες οι Βάσος Βασιλείου και Γιώργος Σιαηλής του ΑΚΕΛ.

Για τους πέντε κατηγορούμενους τους Σ. Βέργα, Ε. Μαλληκίδη, Γ. Μιχαηλίδη,  Ε. Ευσταθίου και Β. Βασιλείου θα εξακολουθούν να ισχύουν οι αυστηροί περιοριστικοί όροι που τους είχαν επιβληθεί κατά την παραπομπή τους σε δίκη στο κακουργιοδικείο, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, καθημερινή τους παρουσία σε αστυνομικό σταθμό, παράδοση των ταξιδιωτικών τους εγγράφων και υπογραφή προσωπικών εγγυήσεων 200 χιλιάδων ευρώ.

Όσο για τον 6ο κατηγορούμενο Γιώργο Σιαηλή η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου διέταξε όπως υπογράψει εγγύηση προσωπική ύψους 200 χιλιάδων ευρώ, και να μεριμνήσει ώστε να υπογραφεί εγγύηση από αξιόχρεο εγγυητή που να συμποσούται το ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης τους προειδοποίησαν ότι θα ζητήσουν την επόμενη φορά την απάλειψη ορισμένων όρων και κυρίως του όρου για την καθημερινή τους παρουσία σε αστυνομικό σταθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου