Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Οικονομικά συμφέροντα πίσω από το επιχειρούμενο πολιτικό πραξικόπημα


93.GNOMI 07.10-13.10


1.Ποια οικονομικά συμφέροντα κρύβονται πίσω από το επιχειρούμενο πολιτικό πραξικόπημα κατά του Προέδρου Χριστόφια. Αφορμή το πόρισμα Πόλυ Πολυβίου. Τα νήματα κινεί το βαθύ κράτος που εξωθεί σε σύγκρουση Αριστεράς Δεξιάς.
2.Με ποια επιχειρηματολογία εμπειρογνώμονες απορρίπτουν το πόρισμα Πόλυ Πολυβίου. Από ποιους παράγοντες επηρεάστηκε στην κρίση του.
3.ΑΝΤΕΞΕΤΑΣΗ: Καυτά ερωτήματα που δεν άγγιξε ο Πόλυς Πολυβίου στο προαναγγελθέν από τα μέσα ενημέρωσης της Δεξιάς πόρισμα του. Ποιους δεν κάλεσε και τι δεν ρώτησε να μάθει.
4.Ο ΠΟΛΥΣ ΠΟΛΥΒΙΟΥ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ:
•Πολέμιος της πολιτικής Χριστόφια στο Κυπριακό, χαρακτηρίζει «αφελή»
την «Κυπριακή Λύση»!
•Διαπρύσιος κήρυκας της πολιτικής του ΔΗΣΥ για επιδιαιτησία, χρονοδιαγράμματα και διεθνή διάσκεψη ή/και τετραμερή διάσκεψη, πιστώνοντας τον Ταγίπ Ερντογάν με καλή θέληση!
•Δεν αποκλείει αναγνώριση του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα και τάσσεται υπέρ της  παραμονής τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και εποίκων!
• Το μέγα λάθος των Ελληνοκυπρίων, λέει, ήταν η παραμονή του  Μακαρίου στην πολιτική ηγεσία της Ελληνοκυπριακής κοινότητας
5.Πώς σχολιάζει το πόρισμα Πόλυ Πολυβίου
6.Ο Κώστας Ευαγγέλου, παππούς του Ανδρέα Χαραλάμπους, ενός ενός από τα 13 θύματα της έκρηξης στο Μαρί, σχολιάζει το πόρισμα Πόλυ Πολυβίου και τονίζει ότι διαφωνεί με τη σπουδή που επιδείχθηκε για να επιρριφθούν όλες οι ευθύνες στον Πρόεδρο και τονίζει ότι ο κ.Πολυβίου δεν έπεισε για την αγνότητα των προθέσεων του
7. Δεν έχουμε άλλη επιλογή: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στα λευκά πραξικοπήματα…
8.ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ: Τα συμπεράσματα της Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων:
-  Το πραξικόπημα ήταν το αποκορύφωμα συνωμοσιών για ανατροπή του Μακαρίου.
- Επιλογή της Χούντας και των εδώ συνεργατών της ήταν η αποτυχία αποτροπής της εισβολής!


Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΜΝΗΣΤΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΛΘΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

92.GNOMI 30.09-06.10                                                                                                   


  • Τετ α τετ συνάντηση ηγητόρων των λεγόμενων αγανακτισμένων με τον Αρχιεπίσκοπο. Η συντονισμένη  ποδηγέτηση των κατ’ ευφημισμό αγανακτισμένων οδήγησε σε πολυτεμαχισμό του λεγόμενου κινήματος. Άλλη μια ομάδα δεν υιοθετεί τις ακρότητες τους και αποστασιοποιείται. Οι ηγήτορες των λεγόμενων αγανακτισμένων κατέφυγαν στην επιστράτευση μαθητών μεταφέροντας στα σχολεία το εμφυλιοπολεμικό κλίμα. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.
  • Προεδρικές - Με Βυζαντινές ραδιουργίες  ο Αρχιεπίσκοπος μεθοδεύει εξουδετέρωση των φερόμενων μνηστήρων του Συντονιστικού Κέντρου. Αποκαλυπτικές πληροφορίες των σχεδιασμών του για να παραμείνει ο ίδιος ως η μόνη λύση της ετερόκλητης συμμαχίας  των πολέμιων του Προέδρου Χριστόφια και του ΑΚΕΛ.
  • Διασυνδέσεις ΕΛΑΜ με το κόμμα των νεοναζί της Γερμανίας
  • Αποθέωση Χριστόφια από χιλιάδες λαού, με μηνύματα
  • Κυπριακή κίνηση ματ προς τους περιβόητους οίκους αξιολόγησης: Με το ρωσικό δάνειο η Κύπρος ξεφεύγει από τα πλοκάμιατων κερδοσκόπων – δανειστών
  • ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ: Βιάζονταν για συμφωνία προτού επιστρέψει ο Μακάριος, θεωρώντας ότι ο Γλ. Κληρίδης ήταν έτοιμος για «μεγάλες παραχωρήσεις»
 Αυτά και πολλά άλλα στη νέα έκδοση της ΓΝΩΜΗΣ
και όπως πάντα με καυστικά σχόλια, πολιτικές αναλύσεις,
παραπολιτικά και πολιτική γελοιογραφία
για όσα συμβαίνουν στην Κύπρο και στον κόσμο.