Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Συνέντευξη ΕΡΑΤΩΣ ΚΟΖΑΚΟΥ ΜΑΡΚΟΥΛΛΗ στη «ΓΝΩΜΗ»: Αυτά είναι τα κριτήρια που θα καθορίσουν το ποσοστό που θα διοικείται από την Ελληνοκυπριακή κοινότητα

Ξεφουσκώνει το μπαλόνι των προσδοκιών σε σχέση με τις δυνατότητες να υπάρξουν θεαματικές εξελίξεις στο Μον Πελεράν της Ελβετίας όπου θα μεταφερθούν οι διαπραγματεύσεις των ηγετών των δυο κοινοτήτων, του Προέδρου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Οι δυο αντιπροσωπείες θα μεταφέρουν και χάρτες μαζί τους, πλην όμως η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως αποκλείεται να γίνει ανταλλαγή τους, αφού τα κριτήρια για το εδαφικό όχι μόνο δεν καθορίστηκαν, αλλά ούτε καν συζητήθηκαν! Και εάν δεν υπάρξει συμφωνία στα κριτήρια, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η όλη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, θα απειληθεί με κατάρρευση!
Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών και Επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για το Περιουσιακό κα Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην έντυπη έκδοση της Εβδομαδιαίας εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ», δηλώνει ότι «τα μηνύματα τα οποία έρχονται από την άλλη πλευρά, δεν είναι καθόλου θα έλεγα ενθαρρυντικά» και διαβλέπει ότι στο Μον Πελεράν της Ελβετίας η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν πρόκειται να δώσει χάρτη για το εδαφικό.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Στη «ΓΝΩΜΗ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ - Χάρτες εδαφικού «γιοκ» στο Μον Πελεράν! Κίνδυνος κατάρρευσης της διαδικασίας των συνομιλιών για το Κυπριακό!

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ». Ζητήστε την από τα περίπτερα και διαβάστε ανάμεσα σ’ άλλα:
1.ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ - Χάρτες εδαφικού «γιοκ» στο Μον Πελεράν της Ελβετίας! Κίνδυνος κατάρρευσης της διαδικασίας των συνομιλιών για το Κυπριακό! -Ξεφουσκώνει το μπαλόνι των προσδοκιών!
2.Συνέντευξη με την Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή: H Ρωσική παρέμβαση ήλθε την κατάλληλη στιγμή -  Καθόλου ενθαρρυντικά τα μηνύματα από την τουρκοκυπριακή πλευρά