Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΓΝΩΜΕΣ: Η επίθεση στην Charlie Habdo να δυναμώσει τις προσπάθειες μας για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και των λαών - Tου Νεοκλή ΣΥΛΙΚΙΩΤΗ

Η τρομοκρατική επίθεση θρησκευτικών φονταμενταλιστικών στοιχείων ενάντια στην εφημερίδα Charlie Habdo στο Παρίσι δυστυχώς προκάλεσε νέο κύμα ισλαμοφοβίας και έδωσε έναυσμα σε ρατσιστικά και μισαλλόδοξα σχόλια τόσο από την ακροδεξιά, όσο και από στόματα άλλων δεξιών πολιτικών. Στην αντίπερα όχθη των μεγαλειωδών διαδηλώσεων για την ελευθερία του λόγου και ενάντια στην τρομοκρατία, είδαμε να βομβαρδίζονται τζαμιά στη Γαλλία, και ακούσαμε την ακροδεξιά κυρία Λεπεν να μιλά για προστασία των Γάλλων μεταξύ άλλων με την επαναφορά της θανατικής ποινής.

Ο Ερντογάν βρήκε όνομα για το Λευκό Παλάτι

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΤΡΑΞΙΟΝ
Το έψαξε πολύ ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν και τελικά το βρήκε. Ο λόγος για το όνομα που ήθελε να δώσει στο περιβόητο «Λευκό Παλάτι», το νέο πολυτελές και αμφιλεγόμενο προεδρικό μέγαρο στην Αγκυρα, το οποίο θα φέρει τελικά μια ονομασία που είθισται να χρησιμοποιείται για κτιριακά συγκροτήματα που περιβάλλουν τα αυτοκρατορικά τεμένη...

ΓΝΩΜΕΣ: Περί αμφισβητήσεως των θεσμών - Του Γιώργου ΛΟΥΚΑΪΔΗ*

Το ΑΚΕΛ δέχθηκε δριμεία επίθεση γιατί, όπως ισχυρίζονται διάφοροι, από το Μαρί και εντεύθεν αμφισβητεί το σύνολο των πορισμάτων που το αφορούν και άρα, κατά τους επικριτές του, αμφισβητεί τους θεσμούς της δικαιοσύνης, την Αστυνομία, τη Γενική Εισαγγελία, τα δικαστήρια.
Εκτός από το ότι πρόκειται για αφορισμό που στερείται τεκμηρίωσης, ας δούμε πώς αντέδρασε ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τότε πρόεδρος του Συναγερμού, όταν διέρρευσε το πόρισμα της Αστυνομίας και της Νομικής Υπηρεσίας για το ατύχημα στο Μαρί.

Σπουδαίες αναμετρήσεις για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποοδοσφαίρου


Στη 17η στροφή του πρωταθλήματος μπαίνει αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας με πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.

Σε προχωρημένο στάδιο οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση βιασμού της 78χρονης

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για διαλεύκανση της υπόθεσης βιασμού 78χρονης Βρετανίδας στην Πάφο.

Γ. Ομήρου : Θα ήμουν ανάξιος της ιστορίας της ΕΔΕΚ εάν σιωπούσα

Εκδήλωση συμπαράστασης στον Γιαννάκη Ομήρου διοργάνωσε η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κ.Σ. ΕΔΕΚ έξω από τα γραφεία του Κινήματος στην Πάφο.

Χαστούκι Μπαν Γκι Μουν κατά Αναστασιάδη – Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ στηρίζει τον ειδικό του σύμβουλο και την έκθεσή του

«Ο Γενικός Γραμματέας στηρίζει πλήρως το έργο του ειδικού του συμβούλου Εσπεν Μπαρθ Έιντε και υποστηρίζει την έκθεσή του, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μπαν γκι-Μουν, Στεφάν Ντουζαρίκ, απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Υπόθεση βιασμού 78χρονης στην Πάφο

Υπόθεση βιασμού εναντίον 78χρονης Βρετανίδας εξετάζει η Αστυνομία Πάφου.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 78χρονη κατήγγειλε ότι στις 02:30 σήμερα τα ξημερώματα ενώ βρισκόταν στο δωμάτιο της, άγνωστος άνδρας ηλικίας 25 - 30 ετών εισήλθε στο διαμέρισμα της που βρίσκεται στον Α’ όροφο πολυκατοικία στην  Πάφο.

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Ο διαιτητής Μάριος Παναγή κατήγγειλε ότι δέχθηκε απειλές

Ο διαιτητής Μάριος Παναγή κατήγγειλε σήμερα στην Αστυνομία ότι δέχθηκε απειλές από πρώην διαιτητή.
Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο Παναγή δήλωσε ότι δέχθηκε τις απειλές αυτές μέσω τηλεφώνου.
Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, σε μια άλλη εξέλιξη, καταγγέλθηκε από μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας ότι ο Παναγή τον εξύβρισε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

ΚΤ: Δεν επηρεάζει κυπριακές τράπεζες η προσφυγή δύο ελληνικών τραπεζών στον ELA

Δεν επηρεάζει τις εργασίες θυγατρικών τραπεζών η προληπτική προσφυγή δύο ελληνικών τραπεζών, της Alpha Bank και της Eurobank, στον ELA, (Emergency Liquidity Assistance).

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εποπτείας της Κεντρικής Τράπεζας Γιάγκος Δημητρίου, κληθείς να σχολιάσει σχετικές πληροφορίες από έγκυρους οικονομικούς κύκλους στην Αθήνα.

Στη «ΓΝΩΜΗ»: Ποιοι έσπρωξαν τον Ομήρου στην απόφαση να τα βροντήσει κάτω και να παραιτηθεί από την προεδρία της ΕΔΕΚ


Για όσους γνωρίζουν τα παρασκήνια και για τους αναγνώστες της ΓΝΩΜΗΣ, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία η παραίτηση του Γ. Ομήρου από την ηγεσία της ΕΔΕΚ.
Οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του, τού επιρρίπτουν ευθύνες για τις συνεχείς εκλογικές αποτυχίες του κόμματος:
-                  * Οδήγησε το κόμμα στις αγκάλες του Γιώργου Λιλλήκα και τώρα στο κόμμα ανησυχούν για διαρροές προς τη «Συμμαχία Πολιτών»
-                  *  Άμοιρος ευθυνών για την κατάσταση που δημιουργήθηκε δεν είναι ούτε ο επίτιμος πρόεδρος Βάσος Λυσσαρίδης - Ποντιοπιλατική η στάση του έναντι Ομήρου

*Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ και για το παρασκήνιο της κούρσας διαδοχής, στη νέα έκδοση της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας  «ΓΝΩΜΗ» που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ: Τις Κυπριακές Αερογραμμές ακολουθούν άλλοι οργανισμοί προειδοποιεί

Το Δ.Σ. της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ συζήτησε την Πέμπτη την απόφαση της Κυβέρνησης για κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών και σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα αναφέρει ότι στο βωμό της νεοφιλελεύθερης πολιτικής θυσιάστηκαν άλλοι 4 οργανισμοί (Κ. Σφαγείο Κοφίνου, ΣΑΠ, ΚΟΓΒ, ΑΚΕ) και αδρανοποιήθηκε ο ΚΟΑΓ με την παγοποίηση των δραστηριοτήτων του.

Για παλινδρομήσεις και αντιφάσεις καταγγέλλει τον Αναστασιάδη, ο Άντρος Κυπριανού


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να προβληματιστεί για την τακτική την οποία έχει ακολουθήσει τα τελευταία δύο χρόνια, που χαρακτηρίζεται από παλινδρομήσεις και αντιφάσεις, ενώ δεν υπάρχει συνέπεια και προσήλωση στο στόχο που έχει καθοριστεί σε ό,τι αφορά τη λύση στο Κυπριακό, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Ώρα για εξωστρεφή, αποφασιστική και επιθετική πολιτική, δηλώνει ο Γ. Ομήρου


Είναι ώρα για μια εξωστρεφή, αποφασιστική και επιθετική πολιτική, δηλώνει σε γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, καλώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να διαβιβάσει αυστηρή επιστολή προς το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ με προσωπικό απεσταλμένο στη Νέα Υόρκη τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος θα πρέπει να επιδώσει αντίγραφα στα Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

ΕΣΠΕΝ ΜΠΑΡΘ ΈΙΝΤΕ: Χωρίς λύση μπορεί να δούμε το κακό πρόσωπο υδρογονανθράκων!


Εάν δεν λυθεί το Κυπριακό μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με το κακό πρόσωπο των υδρογονανθράκων, δήλωσε ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ στην τουρκική αγγλόφωνη εφημερίδα “Ντέιλι Σαμπάχ”, ενώ για την επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στα κατεχόμενα εκτιμά ότι πήγε για να προωθήσει πρωτοβουλίες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Υποστήριξε ότι η προσέγγιση της Άγκυρας στο Κυπριακό είναι θετική και γι αυτό οι στενές σχέσεις της με τους Τ/κ είναι ευνοϊκές.

ΔΙΣΕΚΤΟΙ ΚΑΙΡΟΙ: Τα πέτρινα Συναγερμικά χρόνια - Η κοινωνία στο περιθώριο, αποκαρδιωμένη και αποπροσανατολισμένη

Με το σύνθημα «όλοι είναι το ίδιο» και την Αριστερά στο απόσπασμα, ξεπουλιέται η Κύπρος και ο λαός της.
-Όλα στον  ντελάλη για να ικανοποιηθούν οι κερδοσκόποι, οι «εταίροι» και οι «στρατηγικοί σύμμαχοι» του ΔΗΣΥ
-Οι παλινωδίες Αναστασιάδη πιστό αντίγραφο της πολιτικής  Γρίβα και Κληρίδη στο Κυπριακό:  Ενθαρρύνουν την προκλητικότητα και τη βουλιμία της Τουρκίας.

*ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το θέμα στην  Έντυπη Έκδοση της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας  «ΓΝΩΜΗ» που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Στη «ΓΝΩΜΗ»: Γιατί ο Ομήρου πήδηξε από το καράβι της ΕΔΕΚ πριν από το ναυάγιο! Ποιος κινεί τα νήματα και ποιος προωθείται για διάδοχος


Μην χάσετε τη νέα έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ». Ζητήστε την από τα περίπτερα και διαβάστε ανάμεσα σ’ άλλα:
1.Ποιες αμαρτίες πληρώνει ο Γιαννάκης Ομήρου  με την αποκαθήλωση του – Γιατί πήδηξε από το καράβι πριν από το ναυάγιο - Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις ίντρικες στην ΕΔΕΚ – Ποιος κινεί τα νήματα, και ποιοι προαλείφονται ν’ αναλάβουν τα ηνία του κόμματος