Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

Για παλινδρομήσεις και αντιφάσεις καταγγέλλει τον Αναστασιάδη, ο Άντρος Κυπριανού


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να προβληματιστεί για την τακτική την οποία έχει ακολουθήσει τα τελευταία δύο χρόνια, που χαρακτηρίζεται από παλινδρομήσεις και αντιφάσεις, ενώ δεν υπάρχει συνέπεια και προσήλωση στο στόχο που έχει καθοριστεί σε ό,τι αφορά τη λύση στο Κυπριακό, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου και αναφερόμενος στην έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο κ. Κυπριανού είπε ότι για να αντιμετωπιστεί αυτή η τουρκική προκλητικότητα και η ανοχή που επιδεικνύει ο ΟΗΕ, χρειάζεται η πλευρά μας να λειτουργήσει σοβαρά και υπεύθυνα, προσηλωμένη στις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, οι οποίες θα επιβεβαιώνουν καθημερινά την ετοιμότητα να συνεργαστούμε για την επίτευξη δίκαιης λειτουργικής και βιώσιμης λύσης.

«Μόνο με αυτό τον τρόπο θα καταστεί ανέφικτος ο στόχος της Τουρκίας και θα έχουμε ξανά τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας. Καλά κάνει λοιπόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προβεί σε μια αυτοκριτική για τους χειρισμούς τους οποίους έχει κάνει τα τελευταία δύο χρόνια», ανέφερε.

Εκφράζοντας τη θέση ότι η στάση της Τουρκίας ευθύνεται για τις αρνητικές εξελίξεις στο Κυπριακό, η οποία επιμένει σε αδιάλλακτες και διχοτομικές προσεγγίσεις και επιχειρεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Κυπριανού είπε ότι θα πρέπει «και εμείς να προβληματιστούμε γιατί υπάρχει αυτή η στάση της διεθνούς κοινότητας έναντί μας».

«Δεν φτάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να λέει ότι τον απειλούν και τον εκβιάζουν και μάλιστα σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις να δέχεται τις απειλές και τους εκβιασμούς. Δεν φτάνει να θυμώνει και να αντιδρά έντονα και με τρόπο ο οποίος κατά την άποψή μας δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Κύπρου όταν νιώθει πως τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα ήθελε», συμπλήρωσε.

Εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του ΑΚΕΛ για την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, είπε ότι το περιεχόμενο της έκθεσης αποτελεί την κορύφωση κάποιων γεγονότων που ανησυχούν πάρα πολύ το ΑΚΕΛ.

Όπως ανέφερε, τα τελευταία χρόνια δεν έχει διεξαχθεί ουσιαστική διαπραγμάτευση στο Κυπριακό, η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετικότητά της και δυστυχώς όπως η ίδια η έκθεση επιβεβαιώνει, αντί αυτή η επιθετικότητα να καταδικάζεται από τη διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα από τον ΟΗΕ, υπάρχει μια μεγάλη ανοχή έναντι της Τουρκίας.

«Ταυτόχρονα, μας ανησυχεί το γεγονός ότι πλέον καθίσταται πολύ δύσκολη η αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου δίχως λύση του Κυπριακού, ενώ ταυτόχρονα γίνονται βήματα τα οποία μας φέρνουν ολοένα και πιο κοντά στη διχοτόμηση κάτι που θα είναι καταστροφικό για την Κύπρο», είπε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η έκθεση του ΓΓ επαναφέρει ζητήματα όπως η δήθεν απομόνωση των Τουρκοκυπρίων τα οποία για πέντε ολόκληρα χρόνια δεν είχαν καν ακουστεί και κάτι τέτοιο, όπως είπε, θα πρέπει να ανησυχήσει όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου