ΚΤ: Δεν επηρεάζει κυπριακές τράπεζες η προσφυγή δύο ελληνικών τραπεζών στον ELA

Δεν επηρεάζει τις εργασίες θυγατρικών τραπεζών η προληπτική προσφυγή δύο ελληνικών τραπεζών, της Alpha Bank και της Eurobank, στον ELA, (Emergency Liquidity Assistance).

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Εποπτείας της Κεντρικής Τράπεζας Γιάγκος Δημητρίου, κληθείς να σχολιάσει σχετικές πληροφορίες από έγκυρους οικονομικούς κύκλους στην Αθήνα.


“Αν έχουν ζητήσει βοήθεια δεν βλέπω πώς επηρεάζει τις θυγατρικές, είναι ξεχωριστές κυπριακές εταιρείες”, ανέφερε ο κ. Δημητρίου, προσθέτοντας πως “δεν υπάρχει οποιαδήποτε διασύνδεση”.

Το αίτημα των δύο ελληνικών τραπεζών για προληπτική βοήθεια σε ρευστότητα από τον ELA, θα συζητηθεί την επόμενη Πέμπτη, στη Φρανκφούρτη.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΚΥΠΕ στην Αθήνα, με τον περιορισμό πρόσβασης στη διατραπεζική αγορά «εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας», οι τράπεζες αύξησαν την εξάρτηση από την ΕΚΤ στα 65 δισ. ευρώ, «κάνοντας χρήση των επιλέξιμων ενεχύρων και αξιοποιούν πλέον και τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πληροφορίες φέρουν και τις άλλες δύο, από τις τέσσερις συστημικές ελληνικές τράπεζες, την Εθνική και την Πειραιώς, να ζητούν βοήθεια από τον ELA.

Και οι τέσσερις τράπεζες έχουν ανοικτή μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου τη χρηματοδότηση από την ΕΚΤ, με τίτλους του δημοσίου ως εγγύηση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΧΕΡΙ – ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΜ! Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η συμπόρευση κομμάτων του «ενδιάμεσου» χώρου με το ναζιστικό μόρφωμα!

Στη «ΓΝΩΜΗ: Πώς ο Λιλλήκας επιχειρεί εκβιασμό Νικόλα και Σιζόπουλου για να γίνει αποδεκτός ως υποψήφιος του ενδιάμεσου χώρου στις προεδρικές

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ! Γιατί ο Αναστασιάδης βρίσκεται πάλι στο μάτι του κυκλώνα - Την ίδια ώρα κάποιοι στήνουν προβοκάτσιες για να πλήξουν το ΑΚΕΛ! - Στη «ΓΝΩΜΗ»