Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Γ. Ομήρου : Θα ήμουν ανάξιος της ιστορίας της ΕΔΕΚ εάν σιωπούσα

Εκδήλωση συμπαράστασης στον Γιαννάκη Ομήρου διοργάνωσε η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κ.Σ. ΕΔΕΚ έξω από τα γραφεία του Κινήματος στην Πάφο.
Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο πρώην Πρόεδρος του Κινήματος και Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες του για την στήριξη και την αγάπη τους, δηλώνοντας πως θέλει να ανταποδώσει με ακόμα μεγαλύτερη θέρμη αυτή την αγάπη και τη στήριξη τους.

«Γνωρίζετε πολύ καλά την ιστορία μου γνωρίζετε ότι ουδέποτε υπήρξα ρίψασπις, λιποτάκτης και ουδέποτε φυγομάχησα» είπε ο κ. Ομήρου, προσθέτοντας πως ήταν παρών και περήφανος για την παρουσία του στους αγώνες του λαού και του τόπου αλλά και στους αγώνες του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κινήματος της Κύπρου.

Επεσήμανε ωστόσο, πως πάνω απ΄ όλα είναι η υπεράσπιση της πολιτικής και προσωπικής αξιοπρέπειας, όχι μόνο της δικής του – όπως είπε-, αλλά και των αγώνων και θυσιών των μελών της ΕΔΕΚ.

Είχα χρέος,  σημείωσε ο κ. Ομήρου « να υπερασπιστώ και την πολιτική αξιοπρέπεια αλλά και την προσωπική αξιοπρέπεια  και τους αγώνες καθώς και τις δικές σας θυσίες», απέναντι σε φαινόμενα ευτελισμού της πολιτικής ηθικής.

«Θα ήμουν», συνέχισε, «ανάξιος αυτής της ιστορίας και των αγώνων και των θυσιών του ιστορικού και φημισμένου κόμματος της ΕΔΕΚ, εάν σιωπούσα και αν συμβιβαζόμουν με συμπεριφορές πολιτικής αναξιοπρέπειας και ευτελισμού της πολιτικής ηθικής».

Εξέφρασε παράλληλα την έκπληξη του για όσους υποκριτές  – όπως είπε- χαρακτήρισαν την απόφαση του ως κεραυνό εν αιθρία και είπε χαρακτηριστικά, «oυαί δε υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές ».

Κάλεσε παράλληλα τους φίλους και συναγωνιστές του να παραμείνουν στις επάλξεις της τιμής και του καθήκοντος και να διαφυλάξουν την ενότητα του κινήματος όχι χωρίς όρους και προϋποθέσεις – όπως είπε- αλλά μέσα από καθαρτήριες διαδικασίες, μέσα από διαδικασίες εξοβελισμού.

Να διασφαλίσετε και να διασφαλίσουμε σημείωσε, συνθήκες πολιτικής εντιμότητας και συναγωνιστικότητας καθώς και πραγματικής συντροφικότητας.

Ο κ. Ομήρου κάλεσε επίσης τους φίλους και συναγωνιστές του να εξοβελίσουν φαινόμενα τα οποία τραυματίζουν το πολιτικό ήθος. Απηύθυνε ακόμη έκκληση για διαφύλαξη της ενότητας του Κινήματος μέσα από διαδικασίες  «εξοβελισμού αυτών των απαράδεκτων φαινομένων» .

Ανέφερε τέλος ότι δεσμεύεται να παραμείνει στις επάλξεις της τιμής και του καθήκοντος, δίπλα τους στους ωραίους αγώνες για την σταθερή Δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Εξάλλου στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Πάφου του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γιώργος Νικάνδρου ανέφερε  ότι η Πάφος εκτός από προπύργιο σοσιαλισμού  υπήρξε και προπύργιο της ενότητας και του αγώνα .

«Εμείς σαν Εδεκίτες» συνέχισε,  «νιώθουμε ότι η ενότητα θα πρέπει να διαφυλαχτεί και εντοπίζουμε τον κρίσιμο ρόλο που έχει να παίξει ο Γιαννάκης Ομήρου».

Όπως είπε, τα θέματα του πολιτικού πολιτισμού επιβάλουν όχι απλώς «να μην γυρίζουμε την πλάτη αλλά οπωσδήποτε να δίνουμε τα εύσημα σε ανθρώπους οι οποίοι με τα βιώματα τους , με τον τρόπο ζωής τους έχουν αναδείξει αρχές τις οποίες εμείς πιστεύουμε''.


Κάλεσε τον Γ. Ομήρου, μέσα από την δική του ολοκληρωμένη πολιτική σκέψη να ακούσει τη φωνή  του προβληματισμού τους, που θα οδηγήσει, όπως είπε, σ’ ένα καλύτερο αύριο του Κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου