Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ: Τις Κυπριακές Αερογραμμές ακολουθούν άλλοι οργανισμοί προειδοποιεί

Το Δ.Σ. της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ συζήτησε την Πέμπτη την απόφαση της Κυβέρνησης για κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών και σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα αναφέρει ότι στο βωμό της νεοφιλελεύθερης πολιτικής θυσιάστηκαν άλλοι 4 οργανισμοί (Κ. Σφαγείο Κοφίνου, ΣΑΠ, ΚΟΓΒ, ΑΚΕ) και αδρανοποιήθηκε ο ΚΟΑΓ με την παγοποίηση των δραστηριοτήτων του.


Σύμφωνα με τη ΣΗΔΗΚΕΚ στην πορεία αυτή βρίσκονται επίσης το ΧΑΚ και ΚΕΤΑΠ.

Προσθέτει ότι το ΡΙΚ είναι ο άλλος οργανισμός που μπήκε στο στόχαστρο με παραγγελία μελέτες που προβλέπουν πλεονασμό 100 εργαζομένων, τη συρρίκνωση του, την αγορά υπηρεσιών, και με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. να δηλώνει ότι θα τον μετατρέψει σε οργανισμό ιδιωτικού δικαίου, επικαλούμενος μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Παρατηρεί ακόμα ότι οι αναδιαρθρώσεις δεν αφήνουν στο απυρόβλητο οργανισμούς όπως ΟΝΕΚ, ΘΟΚ, ΚΟΑ, ΟΑΥ και ΚΟΤ.

Σύμφωνα με τη συντεχνία, το εγχείρημα για ξεπούλημα των μεγάλων οργανισμών ΑΤΗΚ, ΑΗΚ, και Α.Λ.Κ. θα επιφέρει τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία, την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τις εργασιακές σχέσεις.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ αναφέρει περαιτέρω ότι γνωρίζει πως η Κυβέρνηση δεν έχει αναστολές για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής ούτε ευαισθησίες έναντι των εργαζομένων, εκφράζει την αμέριστη υποστήριξη της στους εργαζομένους των Κυπριακών Αερογραμμών και τις οικογένειες τους, και δηλώνει ότι θα κάνει ότι μπορεί προκειμένου να πάρουν το ελάχιστο από τις θυσίες που έκαναν για να διασφαλίσουν τη λειτουργία της εταιρείας.

Ταυτόχρονα, διαβεβαιώνει ότι οι εργαζόμενοι των άλλων οργανισμών είναι πλήρως αλληλέγγυοι με αυτούς των Κ.Α. και τους καλεί σε ενότητα και αγώνα σαν τη μόνη επιλογή για να αποτρέψουν τις ιδιωτικοποιήσεις και τη θυματοποίησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου