Το στίγμα μας

Στη «Γνώμη» δεν φοράμε μαύρα γυαλιά
ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
ΜΕ Τ’ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ
Με σύγχρονο και προοδευτικό λόγο,
μαζί με όσους κοιτάνε μπροστά

Αγαπητοί φίλοι,
  • Η εβδομαδιαία πολιτική εφημερίδα «Γνώμη» ήλθε να προσθέσει στον πλουραλισμό και την πολυφωνία, να αποτελέσει ακόμη ένα βήμα προβληματισμού, πολιτικής και ιδεολογικής τοποθέτησης στα μεγάλα ζητήματα της δικής μας μικρής κοινωνίας, αλλά και του Πλανήτη, μιας και  είμαστε πλέον, ένα παγκόσμιο χωριό.
  • Παράλληλα με τα μεγάλα προβλήματα, το Κυπριακό και τις προσπάθειες ν’ ανοίξει ο δρόμος για την εξεύρεση συμφωνημένης λύσης που να επανενώνει το κράτος και το λαό,  την οικονομία και τα τόσα κοινωνικά ζητήματα,   που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο, τον εργαζόμενο και τον διανοούμενο, η «Γνώμη», έχει στο επίκεντρο της προσοχής της και τα λεγόμενα «μικρά», ανθρώπινα προβλήματα, ότι ταλανίζει τους συνανθρώπους μας της διπλανής πόρτας. Επιδίωξη μας είναι να αποτελεί τη φωνή του νέου, του φοιτητή, του διανοούμενου, του εργαζόμενου, του άνεργου, του κάθε πολίτη. 
  • Η εφημερίδα «Γνώμη» κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή και διατίθεται από τα περίπτερα ολόκληρη την εβδομάδα:
  • Με σύγχρονο και προοδευτικό λόγο, μαζί με όσους κοιτάνε μπροστά.
  • Με δυναμική αρθρογραφία, με κριτική ανάλυση των γεγονότων, σχολιάζουμε την επικαιρότητα, θέτοντας και το δικό μας λιθαράκι προς την κατεύθυνση του ορθού και δημιουργικού προβληματισμού.
  • Ο τίτλος της εφημερίδας, δεν είναι άσχετος με τα πιστεύω μας: Όλοι οι συντελεστές της είναι άνθρωποι με γνώμη, και την εκφράζουν με παρρησία. Δεν φοράμε μαύρα γυαλιά και λέμε τα πράγματα με τ’ όνομα τους.  
  • Συνάμα πιστεύοντας βαθιά στην αξία του δημοκρατικού διαλόγου, οι στήλες της εφημερίδας είναι ανοικτές για την κάθε άποψη. Και ακριβώς επιδίωξη μας είναι η δημιουργία μιας αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ της εφημερίδας και του αναγνωστικού κοινού.
Η σύνταξη της εφημερίδας «Γνώμη»