Ισχυρισμοί Ερτούγ για παιχνίδι επίρριψης ευθυνών από ελληνοκυπριακή πλευρά

Για παιχνίδι επίρριψης ευθυνών εναντίον της τ/κ πλευράς κατηγόρησε ο εκπρόσωπος της “προεδρίας”, Οσμάν Ερτούγ την ε/κ πλευρά, υποστηρίζοντας ότι έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την εγκατάλειψη των συνομιλιών.
Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Ερτούγ κάλεσε την ε/κ πλευρά να συμμορφωθεί με το Κοινό Ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014, προσθέτοντας ότι οι πρωτοβουλίες για να ξεπεραστούν οι ελλείψεις της έκθεσης συνεχίζονται.

Σε γραπτή δήλωσή του και σχολιάζοντας δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη που επέκρινε έντονα την έκθεση του ΓΓ, ο Οσμάν Ερτούγ έκανε λόγο για παιχνίδι επίρριψης ευθυνών από την ε/κ πλευρά, λέγοντας ότι δεν έχουν πρόθεση να απαντήσουν με λεπτομέρειες στον κ. Χριστοδουλίδη και πως με τις επικρίσεις αυτές η ε/κ πλευρά προσπαθεί να επηρεάσει προς όφελός της την απόφαση που το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα λάβει μέχρι το τέλος του μήνα σχετικά με την έκθεση και την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Ανεξάρτητα από τους ισχυρισμούς της, είπε, η ε/κ πλευρά δεν μπορεί να παραγνωρίζει τις πραγματικότητες.

Αναφερόμενος στην παράγραφο 26 της έκθεσης του ΟΗΕ, ο κ. Ερτούγ είπε ότι περιέχει γι `αυτούς την πιο σημαντική παράλειψη, καθώς δεν αναφέρεται στην παράγραφο αυτή ότι η ε/κ πλευρά εγκατέλειψε το τραπέζι των συνομιλιών, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την NAVTEX που εκδόθηκε από την Τουρκία κατόπιν αιτήματος και για λογαριασμό του ψευδοκράτους. Η τ/κ πλευρά, πρόσθεσε, θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες ώστε αυτό το λάθος – όπως υποστήριξε - να διορθωθεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΧΕΡΙ – ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΜ! Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η συμπόρευση κομμάτων του «ενδιάμεσου» χώρου με το ναζιστικό μόρφωμα!

Στη «ΓΝΩΜΗ: Πώς ο Λιλλήκας επιχειρεί εκβιασμό Νικόλα και Σιζόπουλου για να γίνει αποδεκτός ως υποψήφιος του ενδιάμεσου χώρου στις προεδρικές

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ! Γιατί ο Αναστασιάδης βρίσκεται πάλι στο μάτι του κυκλώνα - Την ίδια ώρα κάποιοι στήνουν προβοκάτσιες για να πλήξουν το ΑΚΕΛ! - Στη «ΓΝΩΜΗ»