Υπεραμύνεται της δημοσίευσης των σκίτσων του Μωάμεθ ο αρχισυντάκτης της Σαρλί Εμπντό


Ο αρχισυντάκτης της σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό, Ζεράρ Μπιαρ, υπεραμύνθηκε σε συνέντευξή του των αμφιλεγόμενων γελοιογραφιών του προφήτη Μωάμεθ που δημοσιεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα, υποστηρίζοντας ότι συμβάλλουν στην προάσπιση της "ελευθερίας της θρησκείας".

"Κάθε φορά που φτιάχνουμε ένα σκίτσο του Μωάμεθ, κάθε φορά που σκιτσάρουμε προφήτες ή τον Θεό, υπερασπιζόμαστε την ελευθερία της θρησκείας", είπε ο Μπιαρ σύμφωνα με την αγγλική μετάφραση της συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Σύμφωνα με το κανάλι, η συνέντευξη αυτή, που θα μεταδοθεί ολόκληρη αργότερα σήμερα, είναι η πρώτη που παραχώρησε ο αρχισυντάκτης της Σαρλί Εμπντό σε αμερικανικό δίκτυο μετά τις επιθέσεις της 7ης Ιανουαρίου από τους αδελφούς Κουασί στο Παρίσι.

Το Σάββατο πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στον Νίγηρα ενώ πολλές εκκλησίες πυρπολήθηκαν σε νέες βίαιες διαδηλώσεις με αφορμή τη δημοσίευση του σκίτσου του Μωάμεθ από την εφημερίδα.

"Εμείς λέμε ότι ο Θεός δεν μπορεί να είναι πολιτικό ή δημόσιο πρόσωπο. Πρέπει να είναι μια ιδιωτική μορφή. Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία της θρησκείας", πρόσθεσε ο Μπιαρ.

"Πρόκειται ασφαλώς για την ελευθερία της έκφρασης αλλά επίσης και για την ελευθερία της θρησκείας. Η ελευθερία δεν πρέπει να είναι πολιτικό επιχείρημα", υπογράμμισε.

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας απαντούσε σε ερωτήσεις του NBC αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε για το ίδιο θέμα ο πάπας Φραγκίσκος ο οποίος καταδίκασε όσους σκοτώνουν στο όνομα του Θεού, προσθέτοντας ότι υπάρχουν όρια στην ελευθερία της έκφρασης και ότι δεν μπορεί κανείς να προσβάλει ή να κοροϊδεύει τις θρησκείες.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΧΕΡΙ – ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΜ! Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η συμπόρευση κομμάτων του «ενδιάμεσου» χώρου με το ναζιστικό μόρφωμα!

Στη «ΓΝΩΜΗ: Πώς ο Λιλλήκας επιχειρεί εκβιασμό Νικόλα και Σιζόπουλου για να γίνει αποδεκτός ως υποψήφιος του ενδιάμεσου χώρου στις προεδρικές

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ! Γιατί ο Αναστασιάδης βρίσκεται πάλι στο μάτι του κυκλώνα - Την ίδια ώρα κάποιοι στήνουν προβοκάτσιες για να πλήξουν το ΑΚΕΛ! - Στη «ΓΝΩΜΗ»