Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

«ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΕΛΑΜ: Ο ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ ΛΥΚΟΣ ΜΕ ΠΡΟΒΙΑ ΠΡΟΒΑΤΟΥ» - Μαζί με τη ΓΝΩΜΗ, επανακυκλοφορεί το βιβλίο του Μιχάλη Μιχαήλ


 7 χρόνια μετά, με την καταδίκη από την Ελληνική Δικαιοσύνη, της νεοφασιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» ως εγκληματικής οργάνωσης ήλθε η δικαίωση. Η «ΓΝΩΜΗ» επανακυκλοφορεί  το βιβλίο του δημοσιογράφου - ερευνητή Μιχάλη Μιχαήλ  «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΕΛΑΜ: Ο ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ ΛΥΚΟΣ ΜΕ ΠΡΟΒΙΑ ΠΡΟΒΑΤΟΥ», το οποίο πρωτοκυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2013 με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσα.   

Αυτό έγινε σε μια περίοδο όπου οι δύο σχηματισμοί βρίσκονταν στο απυρόβλητο και σε ανοδική πορεία με έμμεση στήριξη από διάφορα ΜΜΕ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Η «ΓΝΩΜΗ» δικαιούται να περηφανεύεται για το ότι στην Κύπρο ήταν «μοναχικός καβαλάρης» και η προμετωπίδα της πάλης ενάντια στα ακροδεξιά πολιτικά σχήματα στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Ήταν πολλοί εκείνοι που αντέδρασαν τότε για τη συγκεκριμένη έκδοση.

Και αντέδρασαν αρνητικά. Άλλοι για το ότι υπερβάλλαμε τάχα, άλλοι για το ότι, δήθεν, δίναμε υπόσταση και σημασία σε αυτά τα πολιτικά μορφώματα.

Κάποιοι άλλοι μας επαίνεσαν και κάποιοι άλλοι μας είπαν ότι ρίχνουμε αυγά στον τοίχο.

  • Δεν δειλιάσαμε. Δεν το παίξαμε αδιάφοροι. Στην έκδοση καταθέσαμε στοιχεία και δεδομένα που σήμερα αποδεικνύονται όχι μόνο βάσιμα αλλά και δικαστικά παραδεκτά.

Είναι επίσης σημαντικό πως στον πρόλογο σημειωνόταν εμφαντικά ότι η έκδοση γινόταν μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Της δολοφονίας η οποία αποτέλεσε και την αρχή του τέλους για τη Χρυσή Αυγή με τη δικαστική διαδικασία που ξεκίνησε τότε στην Ελλάδα. 

  • Αναφερόμασταν και στις διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με το ΕΛΑΜ που σήμερα δηλώνει πως δεν έχει καμία σχέση με το ελλαδικό μόρφωμα…

 Σήμερα, μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα ως εγκληματικής οργάνωσης, θεωρούμε πως η επανακυκλοφορία της έκδοσης είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τον κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη. 

Ø  Ζητήστε το βιβλίο «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΕΛΑΜ: Ο ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ ΛΥΚΟΣ ΜΕ ΠΡΟΒΙΑ ΠΡΟΒΑΤΟΥ» μαζί με τη «ΓΝΩΜΗ»  που κυκλοφορεί στα περίπτερα. Προσφέρεται με επιπλέον χρέωση μόνο 2 ευρώ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου