Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

«Οι τύψεις ενός πραξικοπηματία – Μόνο στη φαντασία» - Το νέο βιβλίο - μυθιστόρημα της Βασιλικής Νεοφύτου μαζί με τη «ΓΝΩΜΗ» 21/07/2017

Η Εβδομαδιαία Εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ» συνεχίζει την προσφορά προς τους αναγνώστες της. Σηματοδοτώντας και φέτος το δίδυμο ιμπεριαλιστικό έγκλημα του 1974, το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και της βάρβαρη τουρκική εισβολή της 201ης Ιουλίου, προφέρει στους αναγνώστες της το μυθιστόρημα της Βασιλικής Νεοφύτου «Οι τύψεις ενός πραξικοπηματία του 1974 - Μια φανταστική ιστορία».
·         Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη Παρασκευή 21/07/2017 και θα διατίθεται σε όλα τα περίπτερα.  

Το έργο της Βασιλικής Νεοφύτου,  στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα, μέσα από αφηγήσεις ανθρώπων του οικογενειακού και φιλικού  περιβάλλοντός της, για το δίδυμο ιμπεριαλιστικό έγκλημα σε βάρος της Κύπρου, το προδοτικό πραξικόπημα της Ελληνικής Χούντας και της ΕΟΚΑ Β΄ και την βάρβαρη τουρκική εισβολή.
Μεταφέροντας τα βιώματα στο πεδίο της μάχης, ανθρώπων που πολέμησαν το 1974 και υπήρξαν θύματα της προδοσίας και με δεδομένη την ατιμωρησία ίσαμε σήμερα, για όσους συμμετείχαν στην προδοσία, κατά της πατρίδας τους, αναγκαστικά, για να κλείσει τον κύκλο της τραγωδίας με την κάθαρση που ποτέ δεν ήλθε και να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα του προδομένου λαού, η συγγραφέας μεταφέρεται στην σφαίρα της φαντασίας. Περιγράφει «γεγονότα» που ποτέ δεν υπήρξαν.  Καταγράφει το πώς θα έπρεπε να ενεργήσουν και σε προσωπικό επίπεδο οι πραξικοπηματίες που συνειδητοποίησαν το μεγάλο κακό που προκάλεσαν στον τόπο.
Η μεταμέλεια και η δημόσια συγνώμη, από τον καθένα που έστρεψε τα όπλα κατά του κράτους και έστειλε συμπολίτες του στον θάνατο, στη διάρκεια της εισβολής, θα ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη. Αλλά είναι αμφίβολο κατά πόσο υπάρχουν πραξικοπηματίες που συμπεριφέρθηκαν με αυτόν τον τρόπο. Κι αν υπήρξαν, μετρούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού.
Η πλειονότητα παραμένουν μέχρι και σήμερα, αμετανόητοι επιζητώντας και απολαμβάνοντας τις δάφνες που τους προσφέρουν απλόχερα οι κυβερνήσεις της Δεξιάς και Ακροδεξιάς, μέσα από μια συντονισμένη προσπάθεια παραχάραξης της σύγχρονης ιστορίας του τόπου. 

Το βιβλίο της Βασιλικής Νεοφύτου «Οι τύψεις ενός πραξικοπηματία του 1974», θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη Παρασκευή 21/07/2017 και θα προσφέρεται προαιρετικά, μαζί με τη «ΓΝΩΜΗ», με επιπλέον χρέωση €3.90 σεντ.
ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ – ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!
ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ’ΧΕΙΣ ΓΝΩΜΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ’ΧΕΙΣ ΓΝΩΣΗ. ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ!

                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου