Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Κυκλοφόρησε το βιβλίο «ΕΝΑΣ ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ…» με ευθυμογραφήματα για τον βίο και την πολιτεία του Αρχιεπισκόπου - Ζητήστε το από τα περίπτερα μαζί με τη «ΓΝΩΜΗ»

Μαζί με τη «ΓΝΩΜΗ» που κυκλοφορεί στα περίπτερα, διατίθεται το βιβλίο του Κώστα Λουκά  με τίτλο «Ένας θαυματοποιός επί της Γης»: Ευθυμογραφήματα για τον βίο και την πολιτεία του Αρχιεπισκόπου.  Προσφέρεται με επιπλέον χρέωση ΜΟΝΟ 2 ευρώ.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Πρόκειται για μια σειρά από ευθυμογραφήματα του Κώστα Λουκά που καταπιάνονται με τον βίο και την πολιτεία, τα έργα και τις ημέρες του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β΄. Βίος και πολιτεία, έργα και ημέρες που καμιά σχέση δεν έχουν με την θρησκευτική αποστολή που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να υπηρετεί ο προκαθήμενος της Εκκλησίας μας.
Αντίθετα μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, του μέλους της Συντακτικής Ομάδας και τακτικού συνεργάτη της εφημερίδας μας Κώστα Λουκά, στιγματίζεται με σατιρικό τρόπο η θλιβερή διαπίστωση πως ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ενεργεί, σκέφτεται και συμπεριφέρεται σαν οτιδήποτε άλλο εκτός από άνθρωπος του Θεού, πνευματικός ποιμένας, συνεχιστής και πιστός ακόλουθος των λόγων και των κηρυγμάτων  του θεμελιωτή της Χριστιανικής θρησκείας  Ιησού Ναζωραίου. 
Μέσα από τα ευθυμογραφήματα εμφανίζεται ο πολιτικός, ο κομματάρχης, ο επιχειρηματίας, ο μπίζνες Μαν που:
·         ηγείται στην πραγματικότητα ενός  καλά οργανωμένου, δικτυωμένου με το κατεστημένο και πιστού στην επιχειρηματική αποστολή του οικονομικού οργανισμού.
·         Αφιερώνει τις περισσότερες ώρες της ημέρας με το πως θα αξιοποιήσει την τεράστια κινητή και ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας, με αγοραπωλησίες, κοντραμπάντα, επενδύσεις και οικονομικές συναλλαγές που αν τις αντίκριζαν οι Άγιοι της Εκκλησίας θα έφευγαν ακόμα πιο μακριά από τον «αμαρτωλό τούτο κόσμο».
·         Ταυτίζεται στο Κυπριακό με τους πιο ακραίους εθνικιστικούς κύκλους και που κάθε φορά που… οσμίζεται  πως υπάρχει πιθανότητα να πλησιάσει η επίλυση του προβλήματος εφευρίσκει ένα σωρό αφορμές για να φρενάρει τις πιθανές επερχόμενες εξελίξεις, ποντάροντας στις φοβίες, το θρησκευτικό και εθνικό συναίσθημα του λαού.
Το βιβλίο χωρίζεται σε τέσσερεις ενότητες οι οποίες καταπιάνονται:
·         Α) με την έντονη αντίφαση του…. χλιδάτου και κάθε άλλο παρά «πνευματικού» τρόπου ζωής του Αρχιεπισκόπου και του περίγυρου του που υποτίθεται πως είναι οι «εκπρόσωποι του Χριστού στην γη»
·         Β) με την ακραία εθνικιστική πολιτική του ίδιου και της πλειοψηφίας των υπολοίπων  Συνοδικών στο Κυπριακό που συνθηματολογώντας δήθεν υπέρ της εθνικής επιβίωσης των Ελληνοκυπρίων και την διατήρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην πραγματικότητα ερωτοτροπεί με λύση δύο κρατών στην Κύπρο η οποία μόνο   κινδύνους και πιθανόν νέα δεινά θα φέρει για τον λαό μας
·         Γ) με τον έντονο αντιακελισμό του που βρήκε την….  άψογη εφαρμογή του με  τον έντονο, άφρονα, εκδικητικό και πικρόχολο τρόπο που αντιπολιτεύτηκε την κυβέρνηση Χριστόφια σε σχέση με την συναινετική, ήπια και άκρως συνεργάσιμη τακτική που ακολουθεί επί τωρινής διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, ΔΗ.ΣΥ και ….. συμπεθέρου
·         Δ) με τις εντονότατες αντεργατικές, φιλοεργοδοτικές απόψεις του και τις οπισθοδρομικές αντιλήψεις του σε διάφορα κοινωνικά ζητήματα.
 Καλή Ανάγνωση

>>>Το βιβλίο «Ένας θαυματοποιός επί της Γης!», προσφέρεται προαιρετικά μαζί με την «ΓΝΩΜΗ» με επιπλέον χρέωση, ΜΟΝΟ 2 ευρώ. ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου