Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΥΠΡΙΑΚΟ:Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει! Είναι θέμα μερικών μηνών, αν όχι και μερικών εβδομάδων – Αποκλειστική συνέντευξη στη ΓΝΩΜΗ του Τουμάζου Τσελεπή

«Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει, είναι θέμα μερικών μηνών, αν όχι και μερικών εβδομάδων» δηλώνει στη ΓΝΩΜΗ, ο Τουμάζος Τσελεπής, μέλος της ομάδας στήριξης του διαπραγματευτή στο Κυπριακό και μέλος του της Γραμματείας του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, προσθέτοντας: «.. και όταν λέω η ώρα της αλήθειας εννοώ είτε προς την κατεύθυνση της λύσης, είτε προς την κατεύθυνση της κατάρρευσης της τρέχουσας διαπραγματευτικής διαδικασίας που συνεχίζεται για 8 τώρα χρόνια και συνολικά για 42 χρόνια, η προσπάθεια για λύση του Κυπριακού. Και ο καθένας μπορεί να αναλογιστεί τις συνέπειες».

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη ΓΝΩΜΗ ο Τουμάζος Τσελεπής απαντά στην ερώτηση που απασχολεί την κοινή γνώμη «πόσο κοντά ή πόσο μακριά είμαστε από τη λύση του Κυπριακού».

Σε άλλα σημεία κάνει αναφορά σε «χρυσή τομή» για τα θέματα της ασφάλειας με στόχο να διασκεδαστούν οι ανησυχίες και των Τουρκοκυπρίων αλλά και των Ελληνοκυπρίων, αναφέρεται στο θέμα των εγγυήσεων και σχολιάζει τα όσα η Άγκυρα διαμηνύει περί ετοιμότητας της για λύση.
Ακόμη, ο Τ. Τσελεπής αναφέρεται στην περιρέουσα που επιχειρούν να δημιουργήσουν ορισμένες πολιτικές δυνάμεις που εναντιώνονται στην προοπτική λύσης – επανένωσης. Οι πολιτικές που εισηγούνται, αναφέρει, «δεν οδηγούν σε λύση, οδηγούν σε εδραίωση του σημερινού διχοτομικού στάτους κβο»
Περισσότερα για το θέμα, διαβάστε στη νέα έκδοση της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» που κυκλοφορεί στα περίπτερα.
·        Η είδηση είναι προσβάσιμη και για τους Συνδρομητές της ψηφιακής έκδοσης (pdf) της  εφημερίδας. Για να διαβάσετε την είδηση, πατήστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου