Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

Στη «ΓΝΩΜΗ»: ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Κυβέρνηση Αναστασιάδη - ΔΗΣΥ διχάζουν τον λαό! Τσιμεντώνουν την παραχάραξη της Ιστορίας με το «μνημείο του αίσχους»!Δυναμική αντίδραση δημοκρατικών αντιστασιακών
Επιμένει με ενέργειες της να διχάζει το λαό η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ. Προς άγραν εθνικιστικών – ακροδεξιών ψήφων ελέω βουλευτικών εκλογών, προχωρεί στην ολοκλήρωση της ανέγερσης με κρατική χορηγία (!!!) του «μνημείου του αίσχους»! Στήνει το καλλιμάρμαρο «μνημείο» των καταδρομέων που επιτέθηκαν κατά το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, που διενήργησαν η Ελληνική Χούντα και η ΕΟΚΑ Β΄ στο Προεδρικό, εναντίον του τότε Προέδρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄.

Δυναμική αντίδραση δημοκρατικών αντιστασιακών που οργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου ανεγείρεται το «μνημείο», προκλητικά λίγα μέτρα από το Μνημείο των ηρωϊκά πεσόντων αντιστασιακών.
Σε συνέντευξη του στη «ΓΝΩΜΗ», ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Δημοκρατικών Αντιστασιακών Ηλίας Κυριακίδης καταγγέλλει την οργανωμένη προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας, τονίζοντας ότι «την ιστορία την έγραψαν με το αίμα τους οι ηρωϊκά πεσόντες δημοκρατικοί αντιστασιακοί, την γράψαμε εμείς οι ζωντανοί που σταθήκαμε ενάντια στους πραξικοπηματίες» και δεν μπορεί να σβήσει κανένας τις 15 του Ιούλη!
Λεπτομέρειες διαβάστε στη νέα έκδοση της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» που κυκλοφορεί στα περίπτερα.
*Η είδηση είναι προσβάσιμη και για τους Συνδρομητές της ψηφιακής έκδοσης (pdf) της  εφημερίδας. Για να το διαβάσετε πατήστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου