Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΙ

87. GNOMI 26.08 - 01.09                                                                                                   

Διαβάστε ανάμεσα σ’ άλλα :

Νέο αποκαλυπτικό βίντεο - ντοκουμέντο και αποκλειστικές πληροφορίες της ΓΝΩΜΗΣ, συμπληρώνουν το παζλ της μεγάλης καταστροφής στη Ναυτική Βάση στο Μαρί και την απώλεια 13 ανθρώπων.
• Πώς και πότε ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά που τύλιξε και τα 98 κοντέινερ και προκάλεσε τη μεγάλη έκρηξη.

Αυτά και πολλά άλλα στη νέα έκδοση της ΓΝΩΜΗΣ
και όπως πάντα με καυστικά σχόλια, πολιτικές αναλύσεις,
παραπολιτικά και πολιτική γελοιογραφία για όσα συμβαίνουν
στην Κύπρο και στον κόσμο.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
– ΖΗΤΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

9 σχόλια:

  1. Τα κοντέϊνερ ήταν 98 κι όχι 89. Κάμνετε τζαι μια δεύτερη ανάγνωση πριν να ποστάρετε!

    Κατα τ' άλλα συνεχίστε να κάμνετε πράξη τζίνο που απαιτείτε που άλλα ΜΜΕ: να περιμένετε να φκουν τα πορίσματα τζαι μετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε, έχει διορθωθεί.

    Δεν έχουμε προσπαθήσει να αποδώσουμε ευθύνες και να βγάλουμε πόρισμα φίλε/ φίλη.

    Αυτό που επισημαίνουμε είναι ότι δεν υπήρχε καμιά ανησυχία από τους άμεσους υπεύθυνους-ιθύνοντες ούτε ακόμα και μετά τις φοβερές συνθήκες που επικρατούσαν, και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι γίνονταν λήψεις από τόσο κοντινή απόσταση (στα όρια της περίφραξης που παρεμπιπτόντως ήταν κατεστραμμένη σε κάποια σημεία).

    Από εκεί και πέρα, ας βγάλει ο καθ' ένας τα συμπεράσματα του. Τα βίντεο είναι αυθεντικά και έχουν παραδοθεί αυτούσια στις ανακριτικές αρχές.

    Εννοείται ότι περιμένουμε το πόρισμα, με ανυπομονησία θα λέγαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είπα ότι προσπαθείτε να αποδώσετε ευθύνες. Προσπαθείτε να "μετατοπίσετε" ευθύνες θα έλεγα. Και πιο συγκεκριμένα, προσπαθείτε μανιωδώς να αποδείξετε ότι υπήρξε δολιοφθορά "εκ των έσω".

    Οι άμεσοι υπεύθυνοι-ιθύνοντες δεν έδειξαν ανησυχία λέτε. Μήπως έδειξαν ανησυχία οι υπεύθυνοι-ιθύνοντες του κράτους; Μήπως ανησύχησε κανένας Πρόεδρος, κανένας Υπουργός για τους 200 τόνους εκρηκτικών που στοιβάστηκαν μες το λιοπύρι;

    Και κάτι τελευταίο...
    Όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει με στόμφο ότι δεν εξαιρεί τον εαυτό του από τις έρευνες και ότι οι ευθύνες θα αποδωθούν στο ακέραιο για ΟΛΟΥΣ συμπεριλαμβανομένου του εαυτού του κι έρχεται μετά ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας να μας τονίσει ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΩΧΘΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ, ερωτώ: τί να περιμένει ο απλός κοσμάκης από τις όποιες έρευνες; Και ποιές ευθύνες να περιμένει να αποδωθούν πού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ούτε και να μετατοπίσουμε ευθύνες προσπαθούμε αγαπητέ.
    Στα πλαίσια της ερευνητικής δημοσιογραφίας προσπαθούμε να ρίξουμε φως στις συνθήκες.
    Οι ευθύνες των ανωτέρων σε κράτος και στρατό πρέπει να διερευνηθούν και να αποδοθούν.
    Το σύνταγμα όντως δεν επιτρέπει μπορεί να αποδοθούν ποινικές ευθύνες στον πρόεδρο ή τη δίωξή του. Αυτό είναι το σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
    Για τις πολιτικές-διοικητικές ευθύνες όμως μπορεί να γίνει -και γίνεται- λόγος. Κανένας δεν αρνήθηκε ότι υπάρχουν ευθύνες σε όλη τη πολιτική και στρατιωτική πυραμίδα.

    Το ζητούμενο είναι ο καταμερισμός και η διαβάθμιση.

    Νομίζουμε πως είναι ακραίο να επιχειρείται η απόδοση ευθυνών ΣΕ ΕΝΑΝ...

    Η περίπτωση της δολιοφθοράς ή οποιασδήποτε "παρέμβασης" σίγουρα εξετάζεται σαν μια έστω και απομακρυσμένη πιθανότητα.

    Ούτε μπορεί να απαγορευθεί η όποια επιχειρηματολογία για τις ευθύνες της Εθνικής Φρουράς.

    Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου δεν μπορούν να επιτρέπονται μόνο στη μία άποψη, αυτή που λέει δηλαδή ότι για όλα ευθύνεται ο Χριστόφιας, όπως ακριβώς ισχυρίζονται και οι "αγανακτισμένοι" και οι πολιτικές δυνάμεις που τους υποστηρίζουν, διακριτικά ή μη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι..."στα πλαίσια της ερευνητικής δημοσιογραφίας"...όταν άλλα ΜΜΕ παρουσιάζουν έγγραφα και ντοκουμέντα, αυτό αποτελεί "αποσπασματική παρουσίαση στοιχείων" και είναι "λαϊκισμός" και "δημαγωγία". Μόνο η Γνώμη (και η Χαραυγή) κάνουν σωστά την ερευνητική δημοσιογραφία τους!

    Λέτε:
    Για τις πολιτικές-διοικητικές ευθύνες όμως μπορεί να γίνει -και γίνεται- λόγος. Κανένας δεν αρνήθηκε ότι υπάρχουν ευθύνες σε όλη τη πολιτική και στρατιωτική πυραμίδα.

    Ερωτώ:
    Συμφωνούμε απόλυτα! Και πώς ακριβώς αποδίδονται πολιτικές ευθύνες; Εαν οι όποιες ερευνητικές επιτροπές, τα όποια δικαστήρια αποφανθούν για παράδειγμα ότι έχει ευθύνες ο Πρόεδρος τί θα κάνουν; Θα τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση; Αφού δεν μπορούν να τον διώξουν ποινικά! Ούτε μπορούν να τον κατηγορήσουν!

    Ή μήπως περιμένουμε από τον κύριο Πολυβίου (που διορίστηκε από τον Πρόεδρο) να ρίξει ευθύνες στο...αφεντικό του; Άσε που το γεγονός ότι ο κύριος Πολυβίου υπερασπίζεται την Ήλιος στην πολύκροτη (και πολύχρονη) δίκη για την αεροπορική τραγωδία του 2005, κάνει τον κόσμο να μην τρέφει την παραμικρή ψευδαίσθηση για απονομή δικαιοσύνης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, εγώ δεν είπα ποτέ να αποδοθούν οι ευθύνες ΣΕ ΕΝΑΝ. Αλλά απαιτώ να μην εξαιρεθεί ΑΥΤΟΣ Ο ΕΝΑΣ από την απόδοση ευθυνών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο κ. Πολυβίου αγαπητέ φίλε αντιπροσωπεύει και τον Γιώργο Κολοκασίδη στην αντιδικία του με το ΔΗΚΟ.

    Αν προτείνεις να αλλάξει το σύνταγμα για να μπορέσει να γίνει δίωξη του προέδρου εάν και εφόσον αποδειχθεί ότι έχει ποινικές ευθύνες, τότε θα πρέπει ίσως να περιμένεις μέχρι να αλλάξει η εκτελεστική εξουσία και σε συνεργασία με την πλειοψηφία της βουλής, να αλλάξουν την εν λόγω πρόνοια του συντάγματος έτσι ώστε να μπορούν να διώκονται οι πρόεδροι.

    Άλλωστε, αν πράγματι προκύψουν ποινικές ευθύνες για τον πρόεδρο, ίσως και να αναληφθούν, γιατί το αποκλείεις.

    Σίγουρα όποιο ντοκουμέντο -φτάνει να μην είναι χαλκευμένο φυσικά- είτε αποσπασματικό είτε πιο ολοκληρωμένο- είναι καλοδεχούμενο στην ερευνητική δημοσιογραφία αγαπητέ φίλε.

    Η μέγιστη αντικειμενικότητα είναι το ζητούμενο, η αναζήτηση της αλήθειας και όχι το "καλούπωμα" της σε προκάτ κατευθύνσεις.
    Αυτό στηλιτεύουμε, όχι αυτό που υπαινίσσεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από την μια κατηγορείτε αυτούς που δίκασαν και καταδίκασαν τον χριστόφια και άλλους κρατικούς αξιωματούχους ως ΕΝΟΧΟΥΣ και από την άλλη προσπαθείτε με μανία να αθωόσετε τον χριστόφια.

    Το χειρότερο ειναι η ασεβεια σας προς τον απλο κοσμο που δικαιολογημενα φωναζει με το σαπιο συστημα. Δεν μπορειτε να κατανοησετε οτι ο κοσμος μπορει να κατεβει αυθορμητα σε πλατειες επειδη απλα ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ειστε παντα καθοδηγουμενα αρνακια.

    Γενικα εσεις της Ακελικής Γνωμης ειστε μια κομματικη εφημεριδα και δεν εχετε το τεκμηριο της αξιοπιστιας και της αντικειμενικοτητας.

    Περαστικά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή